feltration.dk

Hvad Spiser Fasaner?

Skrevet d. 19. October 2020
Frank Cone

Fasanen er den vigtigste vildtart, vi har i Danmark. Der bliver skudt intet mindre end 700.000 fasaner om året i Danmark, hvorfor man også sætter nye ud i det fri for at bevare bestanden. I Danmark er fasanen også en populær spise, men hvad spiser de selv? 

Hvad spiser fasaner? Fasaner lever primært af planteføde i forskellige former. Herudover spiser de også forskellige insekter og snegle. Generelt er fasanen ikke kræsen, og spiser langt mere alsidigt end eksempelvis agerhønen, som den er i familie med. 

Fasanen stammer faktisk fra Asien, hvor den oprindeligt levede på et stort område på stepperne. I dag finder man den dog mange steder på jorden, hvor den har tilpasset sig ganske godt. 

Fasanen kom for første gang til i Europa omkring år 1000 f.kr. Det var en græker, der tog den med tilbage til Europa. Fra Grækenland bragte romerne den med til England, hvor den også blev introduceret til os skandinavere. 

Fasanen blev udsat i den danske natur i år 1562. Dengang var det som en betaling for retten til at jage og fange falke, men er i dag blevet vores vigtigste jagt art. 

En fasan vejer som regel et sted mellem 900-1400 gram, har et vingefang op til 90 centimeter og udgør et jagtbytte på cirka 700.000 styks i Danmark.

Næste indlæg
20. April 2021
Dyr
En hare, som man finder nærmest over hele Danmark, spiser forskelligt i forhold til, om det er vinter eller sommer.Den følger med det moderne samfund og spiser kun vegetarisk. Om sommeren spiser den primært urter, græs o…
20. April 2021
Dyr
Føden, som kragen foretrækker, er gerne æg og yngel fra andre fuglearter. Når det ikke er ynglesæson lever de af korn, rodfrugter, ådsler m.m.  Det er bestemt ikke en kræsen fugl og den bliver faktisk betegn…
18. November 2020
Dyr
Det er altid rart at kunne tænde et bål, om det er for hyggens skyld eller fordi det er koldt. Der er flere forskellige måder man kan starte et bål på og de er alle sammen rigtige, så længe du tænder op i de små blade o…
Det kan være en krig at komme af med dem igen, når der først er flyttet en mår ind i dit hjem. Det lille pelsklædte dyr er nemlig et skadedyr, der både ødelægger boligen og kan sprede sygdom. Det er derfor vigtigt, at du…
Det er ikke altid til at se forskel på, om det er en hare eller en kanin, man ser springe afsted på græsplænen. Med en busket hale og lange øre kan de to pattedyr nemlig ligne hinanden meget godt. Især hvis der ikke er t…
Rådyr, dådyr, ja hvad er egentlig forskellen? Netop dette har vi fundet ud af og giver dig svaret i dette indlæg. For personer som ikke er bekendte med disse dyr kan det nemlig være meget vanskeligt at huske forskellen …
24. July 2020
Dyr
I Danmark har vi en række forskellige arter af hjortefamilien, som alle har forskellige træk og dermed også vægt. I Dette indlæg får du svar på hvor meget de forskellige hjortearter i Danmark kan veje, samt andre træk…