feltration.dk

Hvad Spiser Krager?

Skrevet d. 20. April 2021
Pixabay, LoggaWiggler

Føden, som kragen foretrækker, er gerne æg og yngel fra andre fuglearter. Når det ikke er ynglesæson lever de af korn, rodfrugter, ådsler m.m. 

Det er bestemt ikke en kræsen fugl og den bliver faktisk betegnet som mere eller mindre altædende. Det er også derfor, de tit opholder sig i nærheden af, hvor mennesker er, da der nemt kan falde et stykke brød eller flere af, hvis de er heldige.

Kragen i sig selv

En krage er en typisk fugl i den danske natur og det er ofte, man er ved at køre dem ned, enten i bil eller på cykel, fordi leder efter føde. 

Der findes to kragearter, begge er i Danmark. De hedder gråkrage og sortkrage.

Kragen er kendt for at have en høj intelligens ligesom mange andre fugle i kragefamilien og er en del af slægten Corvus

Når det er ynglesæson danner kragerne par, de er det, man kalder monogam (danner par). De er meget territoriehævdende, når de yngler og de bygger gerne deres rede højt oppe i træer i skovkanten, i levende hegn eller i remiser.

Jeg håber, du er blevet klogere på, hvad en krage spiser og samtidig også har fået lidt information om kragen i sig selv.

Dette tekstindlæg er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Der kan du blandt andet købe: smykker. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Perlen Odense.

Næste indlæg
20. April 2021
Dyr
En hare, som man finder nærmest over hele Danmark, spiser forskelligt i forhold til, om det er vinter eller sommer.Den følger med det moderne samfund og spiser kun vegetarisk. Om sommeren spiser den primært urter, græs o…
18. November 2020
Dyr
Det er altid rart at kunne tænde et bål, om det er for hyggens skyld eller fordi det er koldt. Der er flere forskellige måder man kan starte et bål på og de er alle sammen rigtige, så længe du tænder op i de små blade o…
19. October 2020
Dyr
Fasanen er den vigtigste vildtart, vi har i Danmark. Der bliver skudt intet mindre end 700.000 fasaner om året i Danmark, hvorfor man også sætter nye ud i det fri for at bevare bestanden. I Danmark er fasanen også en pop…
Det kan være en krig at komme af med dem igen, når der først er flyttet en mår ind i dit hjem. Det lille pelsklædte dyr er nemlig et skadedyr, der både ødelægger boligen og kan sprede sygdom. Det er derfor vigtigt, at du…
Det er ikke altid til at se forskel på, om det er en hare eller en kanin, man ser springe afsted på græsplænen. Med en busket hale og lange øre kan de to pattedyr nemlig ligne hinanden meget godt. Især hvis der ikke er t…
Rådyr, dådyr, ja hvad er egentlig forskellen? Netop dette har vi fundet ud af og giver dig svaret i dette indlæg. For personer som ikke er bekendte med disse dyr kan det nemlig være meget vanskeligt at huske forskellen …
24. July 2020
Dyr
I Danmark har vi en række forskellige arter af hjortefamilien, som alle har forskellige træk og dermed også vægt. I Dette indlæg får du svar på hvor meget de forskellige hjortearter i Danmark kan veje, samt andre træk…