feltration.dk

Hvordan Fanger Man En Mår? Sådan Gør Du

Skrevet d. 25. August 2020
Jumpstory

Det kan være en krig at komme af med dem igen, når der først er flyttet en mår ind i dit hjem. Det lille pelsklædte dyr er nemlig et skadedyr, der både ødelægger boligen og kan sprede sygdom. Det er derfor vigtigt, at du fanger den.

Mange ved bare ikke, hvordan man fanger en mår. Det kan også være en svær opgave, men her får du en række tips til, hvordan du fanger en mår.

Sådan fanger du en mår

Måren kommer ind i dit hus, typisk på loftet, via små huller. Det første du derfor skal gøre, når du har fået en mår, er, at du skal få lukket alle de huller, der kan fungere som ind- og udgang for den. Det er vigtigt, at du også får lukket de meget små huller, da måren kan sno sig og nemt komme ind af små huller. Tommelfingerreglen er, at hvis der er plads til et æg, så er der også plads til en mår.

En mår er ikke vild med høje lyde, så du kan skræmme den væk, hvis du for eksempel hører meget højt musik i længere perioder. De høje lyde stresser og generer måren, hvilket får den til at flytte. Hvis du for eksempel bor i et hus og ikke har husdyr, så kan en gang norsk black metal på bluetoothhøjttaleren eller musikanlægget i løbet af arbejdsdagen være en god hjælp. De fleste mennesker vil også blive stresset og generet deraf.

Måren elsker æg, så du kan bruge dem til lokkemad i de godkendte mårfælder, som du sætter op. Når en mår er gået i fælden, skal du have bortskaffet dyret. Hvis du fanger en mår, skal du altid sikre dig, om måren har unger. Du må ikke anvende gift mod måren, da dette er forbudt.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal gøre måren, bedes du kontakte Dyrenes Beskyttelse, som kan vejlede dig derom. 

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for støtten til indlægget her. Find alverdens smart elektronik på deres webshop, eller besøg deres store blog hvor de b.la. forklarer alt om tekniske termer som WiFi 6, 5G, Bluetooth og meget mere.

Næste indlæg
20. April 2021
Dyr
En hare, som man finder nærmest over hele Danmark, spiser forskelligt i forhold til, om det er vinter eller sommer.Den følger med det moderne samfund og spiser kun vegetarisk. Om sommeren spiser den primært urter, græs o…
20. April 2021
Dyr
Føden, som kragen foretrækker, er gerne æg og yngel fra andre fuglearter. Når det ikke er ynglesæson lever de af korn, rodfrugter, ådsler m.m.  Det er bestemt ikke en kræsen fugl og den bliver faktisk betegn…
18. November 2020
Dyr
Det er altid rart at kunne tænde et bål, om det er for hyggens skyld eller fordi det er koldt. Der er flere forskellige måder man kan starte et bål på og de er alle sammen rigtige, så længe du tænder op i de små blade o…
19. October 2020
Dyr
Fasanen er den vigtigste vildtart, vi har i Danmark. Der bliver skudt intet mindre end 700.000 fasaner om året i Danmark, hvorfor man også sætter nye ud i det fri for at bevare bestanden. I Danmark er fasanen også en pop…
Det er ikke altid til at se forskel på, om det er en hare eller en kanin, man ser springe afsted på græsplænen. Med en busket hale og lange øre kan de to pattedyr nemlig ligne hinanden meget godt. Især hvis der ikke er t…
Rådyr, dådyr, ja hvad er egentlig forskellen? Netop dette har vi fundet ud af og giver dig svaret i dette indlæg. For personer som ikke er bekendte med disse dyr kan det nemlig være meget vanskeligt at huske forskellen …
24. July 2020
Dyr
I Danmark har vi en række forskellige arter af hjortefamilien, som alle har forskellige træk og dermed også vægt. I Dette indlæg får du svar på hvor meget de forskellige hjortearter i Danmark kan veje, samt andre træk…