feltration.dk

Hvordan Laver Man Bål

Skrevet d. 18. November 2020
Pixabay, tgyurika

Det er altid rart at kunne tænde et bål, om det er for hyggens skyld eller fordi det er koldt.

Der er flere forskellige måder man kan starte et bål på og de er alle sammen rigtige, så længe du tænder op i de små blade og kviste.

1. Du lægger 2 tykkere stykker træ på langs i bunden af dit bål med lidt afstand imellem dem. Her på bygger du dit bål ligesom en pyramide med tyndere og tyndere stykker træ, hvor du til sidst i toppen ender med nogle meget små stykker træ. Inde i midten af din pyramide kommer du tørre blade og kviste. Hvis alting er vådt omkring dig, kan du også bruge aviser eller pap inde i midten. Det er vigtigt at du tænder bålet nedefra og i vindretningen.

På denne måde tænder min kæreste bål og han mener det er den rigtige måde....

2. Den anden måde minder mere om en tipi, hvor du stiller træet op mod hinanden, helst så det ikke vælter. Her skal du have de tyndeste grene og kviste først. Helt inde i midten skal du igen fylde godt op med tørre blade og små kviste, har du ikke det ved hånden, hvor det er ordentlig tørt, så kan du selvfølgelig igen bruge aviser og pap. Det er selvfølgelig igen vigtigt, at du tænder bålet nedefra og i vindretningen.

Dette er min version på, hvordan man lettest tænder et bål og helt klart min favorit.

Skiltet øverst viser at dette tekstindlæg, var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Der kan du blandt andet købe smykker fra Pernille Corydon.

Næste indlæg
20. April 2021
Dyr
En hare, som man finder nærmest over hele Danmark, spiser forskelligt i forhold til, om det er vinter eller sommer.Den følger med det moderne samfund og spiser kun vegetarisk. Om sommeren spiser den primært urter, græs o…
20. April 2021
Dyr
Føden, som kragen foretrækker, er gerne æg og yngel fra andre fuglearter. Når det ikke er ynglesæson lever de af korn, rodfrugter, ådsler m.m.  Det er bestemt ikke en kræsen fugl og den bliver faktisk betegn…
19. October 2020
Dyr
Fasanen er den vigtigste vildtart, vi har i Danmark. Der bliver skudt intet mindre end 700.000 fasaner om året i Danmark, hvorfor man også sætter nye ud i det fri for at bevare bestanden. I Danmark er fasanen også en pop…
Det kan være en krig at komme af med dem igen, når der først er flyttet en mår ind i dit hjem. Det lille pelsklædte dyr er nemlig et skadedyr, der både ødelægger boligen og kan sprede sygdom. Det er derfor vigtigt, at du…
Det er ikke altid til at se forskel på, om det er en hare eller en kanin, man ser springe afsted på græsplænen. Med en busket hale og lange øre kan de to pattedyr nemlig ligne hinanden meget godt. Især hvis der ikke er t…
Rådyr, dådyr, ja hvad er egentlig forskellen? Netop dette har vi fundet ud af og giver dig svaret i dette indlæg. For personer som ikke er bekendte med disse dyr kan det nemlig være meget vanskeligt at huske forskellen …
24. July 2020
Dyr
I Danmark har vi en række forskellige arter af hjortefamilien, som alle har forskellige træk og dermed også vægt. I Dette indlæg får du svar på hvor meget de forskellige hjortearter i Danmark kan veje, samt andre træk…