feltration.dk

Hvor Må Man Gå På Jagt?

Skrevet d. 21. September 2020
Elle Hughes

Går du med en lille gemt jæger inde i dig? Så har du sikkert undret dig over, hvor man egentlig må gå på jagt? Må man gå på jagt i sin store have? Eller på den skov, som ens onkel ejer? Der kan være mange spørgsmål i forbindelse med dette, hvoraf vi i denne artikel vil besvare nogle af dem. 

Hvor må man gå på jagt? Man må gå på jagt på egen jord, hvis man har et areal mellem 10.000 - 50.000 m2. I dette tilfælde er det kun husstandens beboere, der må gå på jagt på jorden. Har man et større areal end 50.000 m2, så må man også invitere andre jægere med, eller leje jord ud som jagtterræn. 

Det er altså ikke nok bare at have en stor have, hvis man gerne vil gå på jagt. Man skal som minimum have intet mindre end 10.000 m2 at boltre sig på, hvis man skal gå på jagt. 

Der er selvfølgelig også steder, hvor man slet ikke må gå på jagt. Dette er for eksempel jagtfri byzoner, jagtfri sommerhuszoner, EF-fuglebeskyttelsesområder og forskellige reservater. 

Hvis du overvejer at gå på jagt et sted, så er det en rigtig god ide at være stensikker på, at man rent faktisk må gå på jagt der. 

Næste indlæg
Den 1. september står som en ganske særlig dag i kalenderen hos mange jægere. Det er nemlig dagen, hvor mange jagttider indledes. Det er dog ikke alle dyrearter, der må jages fra den 1. september. Men hvilken jagt start…
23. June 2020
I gamle dage var jorden i Danmark ejet af enten bønder, kirken eller kongehuset. Det var ikke lovligt at bytte rundt på plads eller jord, der var altså ingen mulighed for at udvide sin grund yderligere. I slutningen af…