feltration.dk

Hvordan Bruger Man Trangia?

Skrevet d. 01. July 2020
Canva.com

Trangia er en form for udendørs komfur. Trangia er faktisk et svensk brand, der lavet løsninger til madlavning i det fri. Da det har eksisteret siden 1925, er det blevet synonym med den lille gasbrænder og tilhørende gryde.

Det er meget simpelt at bruge en trangia, men vær opmærksom på, at der findes forskellige udgaver.

Hvordan bruger man trangia? Man bruger Trangia til at lave mad ude i det fri. De fås både som sprit- og gasbrændere, hvor man kan regulere temperaturen. Man køber et trangiasæt, hvor man tilslutter sin brænder og starter den med et fyrtøj eller tændstikker. Så kan man lave pasta, kaffe eller koge andre ting på tilhørende gryder, pander eller kedler.

Trangia er blevet optimeret over mange år, og er et yderst anerkendt mærke, når det kommer til outdoor. Du skal blot sætte gang i sprit eller gas, tænde op og derefter begynder du at lave din mad eller drikke.

Trangia er tilpasset i vægt, så de er nemme at have med i rygsækken. Derudover er de designet til at kunne bruges i alle temperaturer og i alle højdelag, da det ofte er folk på eventyr, som der benytter sig af Trangia.

Der følger vejledning med, når du køber dit trangiasæt, og der er også en masse turorials på eksempelvis YouTube, hvor du kan få flere tips og råd til, hvordan man kan bruge en Trangia.

Man kan lave mange delikatesseretter med Trangia, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Så hvis du skal ud at rejse i det fri, men er lidt bekymret for, hvordan du skal få lækkert mad, så overvej lige dette som en mulighed.

Vi plejer at bruge gas-muligheden, men det er lidt billigere, hvis du vælger sprit. Gassen er dog nemmere at regulere i forhold til varmen, og det går rigtig hurtigt. Du kan få de små gasflasker i alle outdoor butikker, men de kan i nogle tilfælde godt være svære at få fat i, hvis du er ude at rejse.

Voila! Tag din Trangia med på tur, og du er sikker på, at du kan få varm mad og kaffe.

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness sælger træningsudstyr i høj kvalitet, på deres tilhørnede webshops, i hele Skandinavien.

Har du svært ved at få dækket dit proteinbehov på det mad du laver i din trangia, eller skal du have nogle gode proteinrige snacks med på din rejse? Så kan du eksempelvis finde Barebells eller andet kosttilskud på deres hjemmeside også.

Næste indlæg
En vandrestøvle kan være god til nogle ting, og samtidig horrible til andre formål. Der er flere forskellige behov at tænke over, når du skal vælge vandrestøvler. Vi har samlet tre gode råd til, hvad du skal tænke over, …
Der er faktisk flere muligheder for at tage ud og overnatte gratis i naturen, end de fleste går rundt og tror. Du må overnatte i skovbunden på alle naturstyrelsens arealer, hvis du undgår at beskadige naturen. Naturstyr…
Har du også forelsket dig i Alene i vildmarken, eller "Alone" som det hedder i USA. Det har været sendt i stor stil på DR og vi tror det er en serie af programmer der vil vende tilbage år efter år, ligenu …