feltration.dk

Hvordan Vælger Man Vandrestøvler? 3 Gode Råd

Skrevet d. 29. July 2020
Canva.com

En vandrestøvle kan være god til nogle ting, og samtidig horrible til andre formål. Der er flere forskellige behov at tænke over, når du skal vælge vandrestøvler. Vi har samlet tre gode råd til, hvad du skal tænke over, når du vælger vandrestøvler.

#1 Størrelse

Det kan være en god idé at købe vandrestøvler et halvt nummer større end du er vant til at bruge. Det skyldes to ting. Et kan være, hvis du skal gå mere ned ad bakker og bjerge. Hvis du har mere plads i snuden, kan du undgå, at dine negle falder af.

To kan være, at du skal ud at gå i koldt vejr, og har brug for tykke sokker. Generelt er vandrestøvler varme, og du skal virkelig tage højde for, hvor varmt et klima du skal vandre i. Hvis dine fødder bliver alt for varme, kan dette både skabe smerte og vabler.

#2 Vægt

Vandrestøvler kan hurtigt blive tunge. En god sælger kan hurtigt bilde dig ind, at støvlen ikke er tung, og det er bedst at vandre i store, varme, og dyre støvler. Man kan hurtigt komme til at købe nogle tunge vandrestøvler, og hvis du skal på en lang vandretur, så er støvler næppe det eneste du har med.

Vores erfaringer er, at det kan være bedre at have to par lette sko med, så du kan skifte mellem dem, end et par store tunge vandrestøvler. Alt kommer dog an på formålet.

#3 Terræn

Vandrestøvler sidder næsten altid godt, når man prøver dem i butikken. Mange er dog lavet til et meget hårdere terræn end man nogensinde støder på i Danmark. Selv på lange vandreture som hærvejen, kan det i mange tilfælde være bedre og mere behageligt at vandre i sine gamle løbesko.


Så før du køber et par tunge, varme, vandtætte vandrestøvler, så tænk lige over, hvilket terræn du skal bruge dem i. Det kan være super lækkert med støtte om anklerne, men det især når du skal vandre i bjerge og steder hvor der er mange store løse sten, hvor du kan få brug for dette.

Tak til avXperten

Til slut vil vi gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Hos Feltration skriver vi blandt andet om gear og jagt. Du kan finde udstyr til disse hobbyer på avXpertens hjemmeside, hvor de har et jagtkamera, som også kaldes for et vildtkamera.

Næste indlæg
Vi kan alle stå i den situation, at vores kære sovepose har brug for en god vask. Dette kan både skyldes spejderlejr, vandreture, men som oftest en festival, der har gjort soveposen tilstrækkeligt beskidt, at den simpelt…
Har du planer om at skulle på vandring eller lange gåture? Og er det måske første gang, du skal gå langt i dine vandrestøvler eller har købt et par helt nye, så er der nogle ting, du skal huske at gøre. Gør du ikke følge…
Der er faktisk flere muligheder for at tage ud og overnatte gratis i naturen, end de fleste går rundt og tror. Du må overnatte i skovbunden på alle naturstyrelsens arealer, hvis du undgår at beskadige naturen. Naturstyr…
Trangia er en form for udendørs komfur. Trangia er faktisk et svensk brand, der lavet løsninger til madlavning i det fri. Da det har eksisteret siden 1925, er det blevet synonym med den lille gasbrænder og tilhørende gry…
Har du også forelsket dig i Alene i vildmarken, eller "Alone" som det hedder i USA. Det har været sendt i stor stil på DR og vi tror det er en serie af programmer der vil vende tilbage år efter år, ligenu …